9 Temmuz 2014 Çarşamba

Bİ-REZİL-YA Tüm Dünyayı Şok Etti

Brezilya dunya kupası yarı final maçında Alman milli takımıyla karşılaştı. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen iki takım için maçtan önceki düşünceler çok çeşitliydi. Otoriteler resmen ikiye bölünmüş, bir kısmı Almanya'nın kazanacağını düşünürken diğer taraf  tartışmasız Brezilya'nın yeneceğini düşünüyordu.

11. Dakikaya kadar !

Karşılaşmanın 11. dakikasına kadar her şey normaldi. Brezilya, Almanya karşısında kontrollü bir futbol oynayama çalışıyordu. Neymar'ın yokluğu hucum sahasındaki pasifliğiyle hissediliyordu. 
11. dakikada Thomas Müller'in golü ile ilk şoku yaşadı sambacılar. Kontrollü futbol oynamaya çalışırken Almanya'nın etkili ataklarına çok fazla dayanamadılar. 
23. dakikada Klose'nin golü geldi. Daha 2. golün şokunu atlatamamışken, bir dakika sonra Kroos, fileleri havalandırdı ve böylelikle durum 3-0 oldu. Seyircilerin gözündeki şaşkınlık, şok etkisi git gide artacaktı. 
26. dakikada Kroos tekrar sahne aldı. 29. dakikada ise Khedira 5. golü attı. 

5. Golden Sonra Dağıldılar

Brezilya milli takımı Almanya karşısında ''18 dakikada'' yediği 5 golden sonra maçı adeta bıraktı. Sahada adeta halı saha maçı havası oluşmaya başladı. 

2. Yarı Daha Kötü Oldu

2. yarıda iki değişiklikle başlayan sambacılar, atak futbol denedi. Ancak bu sadece 5 dakika sürdü. Oyun tekrar Almanya'nın ilk yarıdan farklı olarak kontrollü ve soğutma çabalarıyla geçti. Buna rağmen bulduğu pozisyonları gole çevirmeyi bildi. 69 ve 79. dakikalarda Schürrler sahneye çıkarak Almanyanın 7. golünü attı. 90. Dakikada ise Oscar, skoru 7-1e getiren golü attı ve maç sona erdi.

Brezilya  Taraftarından İlginç Tepki

Skor 6-0'a geldiğinde, top Alman oyunculara her geldiğinde Brezilya taraftarı alkış tutup, oley şeklinde tezahüratlara başladılar. Takıma tepkiyi bu şekilde belli ettiler. 5-0'dan sonra stattaki çıkışlar gözden kaçmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder