9 Temmuz 2014 Çarşamba

YARI'M' FİNAL

                          
                  FİNAL BİLETİ KİMİN OLACAK ? 
      
         Dünya Kupası'nda finalin adını belirleyecek maç Hollanda-Arjantin arasındaydı. 
               
                40 YIL SONRA BİR TÜRK HAKEM

       Maçın hakemi Cüneyt Çakır'dı. Türk Hakemimiz yine Dünya Kupası'nda Brezilya-Meksika ve Cezayir-Rusya maçlarını yönetmişti. 
       
                       PARLAYAN YILDIZLAR

       
        Takımlara bakacak olursak iki takımında çok önemli kozları vardı. Hollanda'nın en büyük silahı Robben'di. Robben Hollanda'nın yarı finale kadar çıkmasında çok önemli bir role sahipti. Tabi bunun yanında Van Persie ve Galatasaray'dan tanıdığımız Sneijder'i de unutmayalım. Persie ve Robben yarı finale kadar 3'er golle takımına destek verdi. Arjantin'deki en büyük koz ise kuşkusuz 27 yaşındaki Dünya yıldızı Messi'ydi. Messi yarı finale kadar 4 golle takımına en büyük desteği verdi. 
     

                  SEYİR ZEVKİ DÜŞÜK FUTBOL

          
        İlk yarıda düşük tempoda bir oyun seyrettik. İki takımda gol pozisyonu bulmakta büyük sıkıntı çekti ama topa daha çok hakim olan taraf Arjantindi. İkinci yarıda ise yine düşük tempoda bir maç seyrettik. Dünya Kupası Yarı Final'i olmasına rağmen seyir zevki düşük bir maç seyrettik. Bu maçı kazanan finalde Brezilya'yı 7-1 gibi farklı bir skorla yenen Almanya olacaktı. Acaba iki takımda Almanya'dan mı korktu yoksa kontrollü futbol mu oynamaya çalışıyordu bunu bizde bilmiyoruz. Cüneyt Çakır ikinci yarının bitiş düdüğünü çaldığında iki takımında kalesinde gol yoktu. Maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da iki tarafta ''kontrollü'' oynunu sürdürdü ama uzatmalarda yine etkili tarafın Arjantin olduğunu söyleyebiliriz. Eveet maçın uzatmaları da bitmişti, sıra penaltı vuruşlarındaydı maçın kaderini bu penaltılar belirleyecekti. İki penaltı kaçıran Hollanda, Dünya Kupası'na yarı finalde veda etti. Arjantin penaltılarda 4-2lik skorla Hollandayı alt etmesini bildi ve adını finale yazdırdı. Bakalım Arjantin-Almanya Finali'nde bizi neler bekleyecek... 
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder